501 must do Computer awareness questions for IBPS SSC other exams

501 must do Computer awareness questions for IBPS SSC other exams

Computer Awareness
501 must do Computer awareness questions for IBPS SSC other exams
Download these 501 must do Computer Awareness questions. This will be helping you in Computer Awareness Preparation for IBPS SSC and other entrance exams.

Lets take a small test to know how you stand as of now in your Computer Awareness preparation.
If you score 00 – 05 = poor score
If you score 05 – 10 = decent score
If you score 10 – 15 = good score
If you score 15+ = Excellent score
501 must do Computer awareness questions for IBPS SSC other exams

501 must do computer awareness questions

1. The software tools that enable a user to interact with a computer for specific purposes are known as—
(A) Hardware
(B) Networked Software
(C) Shareware
(D) Applications
(E) None of these
Ans : (D)

2. A………shares hardware, software, and data among authorized users.
(A) network
(B) protocol
(C) hyperlink
(D) transmitter
(E) None of these
Ans : (A)

3. Computer programs are written in a high-level programming language; however, the humanreadable version of a program is called—
(A) cache
(B) instruction set
(C) source code
(D) word size
(E) None of these
Ans : (C)

4. In word processing, an efficient way to move the 3rd paragraph to place it after the 5th paragraph is—
(A) copy and paste
(B) copy, cut and paste
(C) cut, copy and paste
(D) cut and paste
(E) None of these
Ans : (D)

5. Which of the following is not a function of the control unit ?
(A) Read instructions
(B) Execute instructions
(C) Interpret instructions
(D) Direct operations
(E) None of these
Ans : (D)

6. Software for organizing storage and retrieval of information is a(n)—
(A) operating system
(B) database
(C) database program
(D) data warehouse
(E) None of these
Ans : (C)

7. A set of step-by-step procedures for accomplishing a task is known as a(n)—
(A) algorithm
(B) hardware program
(C) software bug
(D) firmware program
(E) None of these
Ans : (A)

8. Which of the following is not true about RAM ?
(A) RAM is a temporary storage area
(B) RAM is the same as hard disk storage
(C) RAM is volatile
(D) Information stored in RAM is gone when you turn the computer off
(E) None of these
Ans : (B)

9. The main directory of a disk is called the………directory.
(A) root
(B) sub
(C) folder
(D) network
(E) None of these
Ans : (A)

10. The physical arrangement of elements on a page is referred to as a document’s……
(A) features
(B) format
(C) pagination
(D) grid
(E) None of these
Ans : (B)

11. =SUM (B1 : B8) is an example of a—
(A) function
(B) formula
(C) cell address
(D) value
(E) None of these
Ans : (B)

12. Which of the following storage media provides sequential access only ?
(A) Floppy disk
(B) Magnetic disk
(C) Magnetic tape
(D) Optical disk
(E) None of these
Ans : (B)

13. Compilers and translators are one form of—
(A) ROM
(B) RAM
(C) Hard disk
(D) Software
(E) None of these
Ans : (D)

14. Data representation is based on the………number system, which uses two numbers to represent all data.
(A) binary
(B) biometric
(C) bicentennial
(D) byte
(E) None of these
Ans : (A)

15. The most common input devices include—
(A) Monitor and keyboard
(B) Monitor and mouse
(C) Mouse and keyboard
(D) Printer and mouse
(E) None of these
Ans : (C)

16. www means—
(A) world wide wonder
(B) world wide wizard
(C) world wide web
(D) wide world web
(E) None of these
Ans : (C)

17. ………processing is used when a large mail-order company accumulates orders and processes them together in one large set.
(A) Batch
(B) Online
(C) Real-time
(D) Group
(E) None of these
Ans : (A)

18. What is the difference between a CD-ROM and a CD-RW ?
(A) They are the same—just two different terms used by different manufacturers
(B) A CD-ROM can be written to and a CD-RW cannot
(C) A CD-RW can be written to, but a CD-ROM can only be read from
(D) A CD-ROM holds more information than a CD-RW
(E) None of these
Ans : (C)

19. Holding the mouse button down while moving an object or text is known as—
(A) Moving
(B) Dragging
(C) Dropping
(D) Highlighting
(E) None of these
Ans : (B)

20. A………is a collection of data that is stored electronically as a series of records in a table.
(A) spreadsheet
(B) presentation
(C) database
(D) web page
(E) None of these
Ans : (C)

21. The………primarily take(s) care of the behind-the-scenes details and manage(s) the hardware.
(A) operating system
(B) application software
(C) peripheral devices
(D) hard disk
(E) None of these
Ans : (A)

22. A……is a professionally designed ‘empty’ document that can be adapted to the user’s needs.
(A) file
(B) guide
(C) template
(D) user guide file
(E) None of these
Ans : (C)

23. A group of 8 bits is known as a—
(A) Byte
(B) Kilobyte
(C) Binary digit
(D) Megabit
(E) None of these
Ans : (A)

24. The hardware device commonly referred to as the ‘brain’ of the computer is the—
(A) RAM chip
(B) Data input
(C) CPU
(D) Secondary storage
(E) None of these
Ans : (C)

25. What is the intersection of a column and a row on a worksheet called ?
(A) Column
(B) Value
(C) Address
(D) Cell
(E) None of these
Ans : (D)

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://cetking.com/wp-content/uploads/2017/05/slide-3.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}