1. Idiosyncrasy is:

  1. the ideology of a political party or organization
  2.  a peculiar habit or characteristic of an individual or group
  3.  a synchronous movement between two mechanical parts
  4.  a characteristic of selfish people

 

2. Someone with excessive concern for precision and formal rules is:

  1. moribund
  2.  zealous
  3.  pedantic
  4.  rustic

 

3. Beleaguer means:

  1. to lend money
  2. to harass
  3. to sympathize
  4. to scare

 

4. “John’s __________ was irritating. He was reluctant even to buy bread!”

  1. jealousy
  2. soreness
  3. luck
  4. parsimony

 

5. An ombudsman is:

  1. an impartial person who watches for administrative abuses inside organizations
  2. a person with unrivaled powers inside the government
  3. the head of any organization who is elected by a majority voting system
  4. a person who is granted political asylum in a country that is facing civil war

 

6. If something is in oblivion:

  1. time has severely ruined its forms
  2. it has been confiscated by a governmental body
  3. people have completely forgotten about it
  4. it can no longer be commercially traded between two or more countries

 

7. The fights on the streets created a big:

  1. void
  2. turmoil
  3. cyst
  4. foil

 

8. Mary was always able to recover quickly from misfortunes. She was very:

  1. witty
  2. brave
  3. resilient
  4. zany

 

9. A Pyrrhic victory is:

  1. a naval victory where all the ships from one side sink
  2. a victory where one of the sides flees
  3. actually a stalemate
  4. a victory with huge losses

 

10. The ________ steps confirmed he was hiding from someone.

  1. furtive
  2. wild
  3. puzzled
  4. gleaming

 

11. A bipartisan act:

  1. must be approved by popular referendum
  2. is supported by both sides
  3. aims to reduce corruption inside the government
  4. can have only two decrees

 

12. Recoil means:

  1. to cover with oil, especially when referring to car engines
  2. to move away or bounce back
  3. to remove something with brute force
  4. to repeat the same movement over and over again

 

13. Fred was in a hurry so he entered the room:

  1. arrogantly
  2. lonely
  3. briskly
  4. quietly

 

14. The __________ moon was shiny that night.

  1. whining
  2. waxing
  3. willing
  4. wafering

 

15. An algorithm is:

  1. a list of the elements contained in group or set
  2. a set of guidelines used to create software, especially search related software
  3. a manual used in engineering projects
  4. a procedure defined to solve a problem, usually structured in steps

 

16. If something is implied by actions or statements, it is:

  1. frugal
  2. tactic
  3. tangible
  4. tacit

 

17. They had mixed feelings about it; hence their comments were:

  1. agnostic
  2. ambivalent
  3. deliberate
  4. antiquate

 

18. In a meritocracy:

  1. the advancement of individuals is based on their performance
  2. there is a strict hierarchy of powers
  3. the head of the government is elected by the population
  4. the senate is responsible for the approval of federal laws

 

19. Rhetoric is:

  1. the ability to lie without revealing it with body language
  2. a technique used to speak faster
  3. the skill of using language persuasively
  4. the ability to interpret complex logical problems

 

20. Alice was in a conundrum. She had no:

  1. time
  2. money
  3. food
  4. choice

1. Idiosyncrasy is:
Answer: a peculiar habit or characteristic of an individual or group
2. Someone with excessive concern for precision and formal rules is:
Answer: pedantic
3. Beleaguer means:
Answer: to harass
4. “John’s __________ was irritating. He was reluctant even to buy bread!”
Answer: parsimony
5. An ombudsman is:
Answer: an impartial person who watches for administrative abuses inside organizations
6. If something is in oblivion:
Answer: people have completely forgotten about it
7. The fights on the streets created a big:
Answer: turmoil
8. Mary was always able to recover quickly from misfortunes. She was very:
Answer: resilient
9. A Pyrrhic victory is:
Answer: a victory with huge losses
10. The ________ steps confirmed he was hiding from someone.
Answer: furtive
11. A bipartisan act:
Answer: is supported by both sides
12. Recoil means:
Answer: to move away or bounce back
13. Fred was in a hurry so he entered the room:
Answer: briskly
14. The __________ moon was shiny that night.
Answer: waxing
15. An algorithm is:
Answer: a procedure defined to solve a problem, usually structured in steps
16. If something is implied by actions or statements, it is:
Answer: tacit
17. They had mixed feelings about it; hence their comments weres:
Answer: ambivalent
18. In a meritocracy:
Answer: the advancement of individuals is based on their performance
19. Rhetoric is:
Answer: the skill of using language persuasively
20. Alice was in a conundrum. She had no:
Answer: choice

Leave a Reply

Your email address will not be published.